Kinderdagverblijf Koekadoca
      kleinschalige kinderopvang                         

Wie zijn wij

Bij Kinderdagverblijf Koekadoca werken we met drie vaste pedagogisch medewerkers en twee pedagogisch medewerkers die ons extra ondersteunen. 

Ik ben Ingrid, eigenaar van Koekadoca en moeder van inmiddels drie volwassen kinderen van 29, 26 en 20 jaar. Ik ben bijna 19 jaar geleden begonnen als gastouder, waarbij ik tegelijkertijd ben begonnen aan de opleiding tot pedagogisch medewerker. Na twee jaar heb ik mijn diploma gehaald en ben ik begonnen met de eerste plannen tot realisatie van mijn eigen kinderdagverblijf. 10 jaar geleden zijn de plannen concreet geworden en was "Kindercentrum Koekadoca" een feit.  Binnen ons team streven we naar kwaliteit, maar hebben we ook ruimte voor plezier. Dit is ook bij de kinderen terug te zien, ze komen met veel plezier naar het kinderdagverblijf. Ik ben trots op het kinderdagverblijf en mijn team.

"Koekadoca" is afgeleid van de naam van mijn jongste dochter Yoica. Dit werd door de kinderen in de opvang vaak uitgesproken als Doica, Doka en Koeka. Koekadoca dus: een naam die door de kinderen gemakkelijk wordt uitgesproken omdat de naam door kinderen is bedacht!

Ik ben Amanda, ook moeder van vier kinderen in de leeftijd van 16, 14, 12 en 3 jaar. Mijn oudste kinderen zijn bij Ingrid in opvang geweest toen zij nog gastouder was. Ik werkte toen nog als manager en besloot een aantal jaar geleden het roer om te gooien en mijn hart te volgen. Nadat ik mijn opleiding en stage tot pedagogisch medewerker had afgerond, nu ruim 9 jaar geleden, ben ik "het team" bij Koekadoca gaan versterken.

Mijn naam is Stephanie, ik ben 26 jaar en werk nu al 3 jaar bij Koekadoca. Hiervoor was ik werkzaam binnen de gehandicaptenzorg, zowel met verstandelijk, fysiek en zintuiglijk beperkten. Ook werkte ik als nanny bij een gezin thuis en als pedagogisch medewerker bij een ander kinderdagverblijf, maar dit was het allemaal net niet. Via via kwam ik uit bij Koekadoca, waar ik mij heel goed op mijn plek voel. Hier hoop ik dan ook nog lang te blijven werken. Inmiddels ben ik ook pedagogisch beleidsmedewerker en coach van Koekadoca.

Ik ben Romée, 22 jaar en ben drie jaar gelden begonnen aan een stage bij Koekadoca. Tijdens deze stage heb ik veel over mijzelf en over kinderen geleerd. Werken met kinderen heeft hier een hele andere betekenis gekregen. Rustig en op een natuurlijke manier met elkaar omgaan. Met veel plezier heb ik mijn opleiding hier afgerond en ben erg blij dat ik hier mag werken.


Vanaf de start streven we kwaliteit na, waarbij we het kleinschalige en persoonlijke karakter hebben behouden. Doordat wij zo klein zijn, staan wij ook allemaal op de groep en voeren wij samen administratieve taken uit. Hierdoor blijven onze lijnen heel kort en kunnen ouders direct bij ons terecht met vragen.

En zeg nou zelf: wie wordt er op zijn werk 's ochtends begroet door een groep stralende snoetjes die blij zijn om je weer te zien?

Recensie ouder: "Warm, vertrouwd, persoonlijk en veilig. Allemaal woorden die voor mij aangeven waar Koekadoca voor staat. Onze dochter van 4 gaat inmiddels naar de basisschool en heeft mede door de goede begeleiding in de periode bij Koekadoca een warme start gehad. Zelfs nu ze al een half jaar naar school gaat wil ze nog altijd mee om haar broertje van bijna 3 op te halen, zodat ze toch even Ingrid & Amanda kan zien. Haar broertje gaat ook al met veel plezier naar Koekadoca. Hij komt met grote verhalen thuis wat hij allemaal heeft beleefd en gedaan. Echt doorslaggevend is voor ons de wijze waarop Ingrid en Amanda met kinderen en ouders omgaan. Bij hen kan je echt je kinderen met een prettig gevoel in vertrouwde handen achterlaten!"


Recensie ouder: "Zorgzaam, lief, betrouwbaar, bedachtzaam, geduldig, zorgvuldig, vriendelijk, zomaar een paar woorden die ons te binnen schieten als we denken aan de zorg voor onze kinderen. Jullie waren er altijd, met zoveel geduld & liefde, voor onze kinderen in deze kwetsbare en kostbare jaren! Hiervoor willen we jullie ontzettend bedanken! We zullen jullie missen."  

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info