Kinderdagverblijf Koekadoca
      kleinschalige kinderopvang                                                                              Koekadoca, omdat ieder kind uniek is!

Wie zijn wij

Bij Kinderdagverblijf Koekadoca werken we met twee vaste pedagogisch medewerkers, met extra ondersteuning van stagiaires. Wij (Ingrid en Amanda) zullen ons eerst even voorstellen:

Ik ben Ingrid, moeder van inmiddels drie grote kinderen van 26, 23 en 17 jaar. Ik ben ruim 16 jaar geleden begonnen als gastouder, waarbij ik tegelijkertijd ben begonnen aan de opleiding tot pedagogisch medewerker. Na twee jaar heb ik mijn diploma gehaald en ben ik begonnen met de eerste plannen tot realisatie van mijn eigen kinderdagverblijf. Bijna 8 jaar geleden heb ik op een nieuwe locatie mijn plannen omgezet in kleinschalige kinderopvang: "Kinderdagverblijf Koekadoca".

"Koekadoca" is afgeleid van de naam van mijn jongste dochter Yoica. Dit werd door de kinderen in de opvang vaak uitgesproken als Doica, Doka en Koeka. Koekadoca dus: een naam die door de kinderen gemakkelijk wordt uitgesproken omdat ze hem zelf hebben bedacht!

Ik ben Amanda, ook moeder van drie kinderen in de leeftijd van 13, 11 en 9 jaar. Mijn kinderen zijn bij Ingrid in opvang geweest toen zij nog gastouder was. Ik werkte toen nog als manager en besloot een aantal jaar geleden het roer om te gooien en mijn hart te volgen. Nadat ik mijn opleiding en stage tot pedagogisch medewerker had afgerond, nu ruim zes jaar geleden, ben ik "het team" bij Koekadoca gaan versterken.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een professioneel, volwaardig kinderdagverblijf waarbij we het kleinschalige en persoonlijke karakter gelukkig hebben kunnen behouden. Doordat wij zo klein zijn, staan wij ook allebei op de groep en voeren wij samen administratieve taken uit. Hierdoor blijven onze lijnen heel kort en kunnen ouders direct bij ons terecht met vragen.

Verder bepalen we samen het te voeren beleid, waarbij we uiteraard aan dezelfde eisen voldoen als ieder ander kinderdagverblijf. We streven er naar onszelf en onze opvang voortdurend kritisch te bekijken en waar nodig te blijven veranderen en te verbeteren. Hiervoor vragen wij dan ook regelmatig feedback aan de ouders. We zijn in het bezit van ons diploma Kinder-EHBO, BHV en volgen ieder jaar verschillende trainingen om ook op pedagogisch vlak bij te blijven en onze kennis te verbreden. De combinatie van het werken met kinderen en alle zaken die bij het draaien van een kinderdag-verblijf komen kijken, werkt voor ons beiden heel goed. 

En zeg nou zelf: wie wordt er op zijn werk 's ochtends begroet door een groep stralende snoetjes die blij zijn om je weer te zien?


Recensie ouder: "Warm, vertrouwd, persoonlijk en veilig. Allemaal woorden die voor mij aangeven waar Koekadoca voor staat. Onze dochter van 4 gaat inmiddels naar de basisschool en heeft mede door de goede begeleiding in de periode bij Koekadoca een warme start gehad. Zelfs nu ze al een half jaar naar school gaat wil ze nog altijd mee om haar broertje van bijna 3 op te halen, zodat ze toch even Ingrid & Amanda kan zien. Haar broertje gaat ook al met veel plezier naar Koekadoca. Hij komt met grote verhalen thuis wat hij allemaal heeft beleefd en gedaan. Echt doorslaggevend is voor ons de wijze waarop Ingrid en Amanda met kinderen en ouders omgaan. Bij hen kan je echt je kinderen met een prettig gevoel in vertrouwde handen achterlaten!"


Recensie ouder: "Zorgzaam, lief, betrouwbaar, bedachtzaam, geduldig, zorgvuldig, vriendelijk, zomaar een paar woorden die ons te binnen schieten als we denken aan de zorg voor onze kinderen. Jullie waren er altijd, met zoveel geduld & liefde, voor onze kinderen in deze kwetsbare en kostbare jaren! Hiervoor willen we jullie ontzettend bedanken! We zullen jullie missen."  

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info